Koti

5 parasta ostosta kotiin vuonna 2020

Iskikö shoppailuhimo? Tekisikö mieli ostaa jotain uutta kotiin vuonna 2020? Tässä viisi parasta ostosta kotiin vuonna 2020 – tai miksei vaikka lahjaksi annettaviksi!

1. Plasmasytytin on turvallinen ja tyylikäs

FutureTechFire plasmasytytin
Kuvalähde: matinsakki.fi

Joko olet kokeillut plasmasytytintä? Plasmasytytin on käytännöllinen sytytin kaikkeen sytyttämiseen, esimerkiksi takan tai kiukaan, kynttilöiden, suitsukkeiden ja nuotion sytyttämiseen. Ota se mukaan myös retkelle, asuntovaunuun ja veneeseen! Nuotio syttyy tuulisissakin olosuhteissa helposti, kun kaivat kastuneiden tikkujen tai huonosti toimivan kaasusytyttimen sijasta esille upean plasmasytyttimesi. Plasmasytytin toimii myös pakkasessa ja vesisateessa, ja sitä voi käyttää missä asennossa tahansa, sillä se on täysin liekitön. Plasmasytytin toimii siten, että patentoitu teknologia muodostaa sytyttimen napojen väliin 1100-asteisen plasmakaaren.

 Plasmasytytin ei tarvitse kaasua, vaan se ladataan USB-johdon avulla. Näin ollen se on ympäristöystävällinen vaihtoehto fossiilisia polttoaineita käyttäville sytkäreille. Tyylikäs design tekee plasmasytyttimestä halutun ja arvostetun lahjan.

2. Arjen luksusta – oma hierontatuoli 

Markkinoilla on niin parinsadan euron hierontaistumia kuin useamman tonnin hintaisia hierontatuolejakin. Hierontaistuin laitetaan jonkin toisen tuolin päälle. Hierontatuolille kannattaa valita heti hyvä sijoituspaikka, sillä se painaa 50–135 kiloa.

Hierontatuoli sopii niin rentoutumiseen, palautumiseen kuin lymfakierron parantamiseenkin. Rentouttava hierontakäsittely antaa energiaa ja laukaisee työpäivän aikana syntyneitä lihasjännitteitä. Oma hierontatuoli on arjen luksusta parhaimmillaan!

Laadukas hierontatuoli skannaa kehon automaattisesti analysoiden selän rakenteen, ja määritellen sopivan hierontaohjelman. Tuolissa saattaa olla jopa 10 erilaista hierontaohjelmaa, kuten peukalohieronta, shiatsu-hieronta ja ilmanpainehieronta. Hierontatuolissa saa varmasti hyvän asennon, sillä selkänojan ja jalkatuen kaltevuudet ovat usein säädettävissä aina makuuasentoon asti. Jos et halua ottaa torkkuja, katso tuolista käsin vaikka puoli yhdeksän uutiset tai romanttinen komedia. 

3. Diffuusori auttaa selviämään talvesta

Diffuusori on eteeristen öljyjen tuoksuttamiseen tarkoitettu laite. Siitä kohoaa kevyttä vesihöyryä, mikä tuoksuu valintasi mukaan eukalyptukselta, bergamotilta tai vaikka sitruunaruoholta. Osa tuoksuista on tarkoitettu rentoutumiseen, osa taas piristymiseen ja energisoimiseen. Esimerkiksi bergamotin makean sitruksinen tuoksu rentouttaa ja hillitsee stressiä, vahvistaa itsetuntoa ja tyynnyttää.

4. Huonekasveista on paljon hyötyä

 Jos tekee mieli ostaa jotain, mutta et halua itsellesi (tai lahjan saajalle) mitään turhaa krääsää, valitse huonekasvi. Huonekasvin ympäristövaikutukset ovat melko pienet, ja kotona siitä on runsaasti hyötyä. Huonekasvit kaunistavat kotia ja lisäävät asumisviihtyisyyttä, mutta lisäksi huonekasvit vaikuttavat terveyteen parantaen sisäilman laatua. Huonekasvien myötä ilman kosteus ja happipitoisuus lisääntyvät, ja ilmassa leijuvan pölyn määrä vähenee. Painavat pölyhiukkaset laskeutuvat kasvien lehdille, mistä ne on helppo pyyhkiä pois. Esimerkiksi sulkasaniaiset ja supputraakkipuu puhdistavat huoneilmaa erityisen tehokkaasti poistaen rakennusmateriaaleista vapautuvaa formaldehydia. Myös ilmassa olevat pieneliöt ja hengitysilmasta peräisin olevat bioeritteet vähenevät kasvien ansiosta. Joidenkin kasvien erittämät kemikaalit hävittävät huoneilmasta bakteerien lisäksi homeitiöitä. Lisäksi viherkasvit lievittävät stressiä, rauhoittavat mieltä ja parantavat tarkkaavaisuutta, joten ne sopivat erityisen hyvin työhuoneeseen.

5. Säästöpossu sopii aikuisellekin

Säästöpossu

Vuoden 2020 paras ostos kotiin on säästöpossu. Säästöpossun avulla opetat lapselle säästämistä ja rahan käyttämistä. Säästöpossu sopii aikuisellekin, sillä pullonpalautusrahoista ja muista taskun pohjalla pyörivistä kolikoista voi vuoden mittaan kertyä sievoinen summa. Possua voi lihottaa aktiivisestikin esimerkiksi myymällä liian pieneksi jääneitä vaatteita netissä.

Mitä tehdä, kun possu on aika tyhjentää? Tilille säästäminen ei ole ollut kannattavaa pitkään aikaa, sillä säästötileille on maksettu käytännössä olematonta korkoa. Ylimääräiset rahat kannattaakin kanavoida rahastotilille, jossa niille voi odottaa saavansa esimerkiksi viiden prosentin korkotuottoa. Rahastosijoitussopimuksen voi tehdä omassa pankissa, ja säästämisen voi automatisoida ohjaamalla vaikka kympin tai satasen menemään rahastoon jokaisena tilipäivänä. Rahastossa olevien rahojen sijoittaminen on ammattilaisten käsissä. Niitä ei ole laitettu yhteen firmaan, jolloin mahdollinen konkurssi voisi saada koko potin häviämään, vaan ne on hajoitettu eri osakkeisiin riskin pitämiseksi pienenä ja tuotto-odotuksen pitämiseksi mahdollisimman suurena.

Tammikuussa 2020 lanseerattiin uusi osakesäästötili, mikä sopii pitkäaikaissäästäjälle, joka haluaa itse päivittää salkkunsa sisältöä. Uudenlaisen osakesäästötilin avulla voi hyödyntää tehokkaasti korkoa korolle -ilmiötä. Tällöin vuoden tuottoja ei nosteta omalle tilille, vaan ne lisätään sijoitettavaan pääomaan, jolloin korkoa kertyy seuraavana laskentakautena entistä suuremmalle summalle. Osakesäästötilin voi käydä avaamassa useimmissa pankeissa.